Kisällintie 4 - 63700 Ähtäri - puh. (06) 510 4400 - vesijalampo@ahtarinvjl.fi

 

Omakotitalojen maalämpöpumput ja kokonaisratkaisut

Saneerauskohteet

Maassamme on noin 250 000 omakotitaloa, jotka lämpiävät fossiilisilla polttoaineilla kuten öljyllä. Öljyn hinta on viimevuosina noussut rajusti ja sen on moni huomannut energialaskuissa. Noin 50 000 omakotitaloa on siirtynyt käyttämään maalämpöä. Maalämpö on edullinen tapa tuottaa energiaa. Lämpölaskusi voi pudota jopa neljännekseen aikaisemmasta.

Talomme ovat kaikki hieman erilaisia ja me asujatkin olemme. Käyttötottumukset vaikuttavat energiankulutukseen ja vertailu talojen kesken on hankalaa jopa turhaa. Käyttötottumuksia muuttamalla energian kulutukseen voidaan vaikuttaa. Tosin mukavuudenhalu on kasvanut ja sitä ei aina pidetä tärkeänä. Käyttövesi vie energiastamme noin 30%. Ennen käytiin kerran viikossa saunassa, nykyisin suihkussa käydään joka päivä ja saunakin lämpiää useamman kerran viikossa.

Eniten voit vaikuttaa energialaskuusi vaihtamalla maalämpöön. Teknologia on kehittynyt ja säästöt vaihtamalla vanha energiantuottaja voivat olla tuhansia euroja. Meiltä saat laskelman sinun talosi säästöistä. Kun nyt maksat öljystä esim 3000 €/vuosi voi se vaihtamalla olla alle 1000 €.

Investointina maalämpö on kannattava, vaikka sen asennuttaminen maksaakin noin 15-20 000 €. Kannattaa muistaa että kaivon ja työn osuudesta saa myös kotitalousvahennystä.

Uudiskohteet

Ensimmäisiä isoja hankintoja uuteen omakotitaloon on energiaratkaisu. Jo noin 70 % uudiskohteista toteutetaan maalämmöllä. Talon alhaista E-lukua on vaikea toteuttaa perinteisillä lämmitystavoilla. Maalämpö on helppo ja turvallinen valinta omakotitaloon. Ammattilaisen toteuttama energialaskelma on tärkeä, sillä talosi laitteisto mitoitetaan sen perusteella.

Lähetä meille talosi energialaskelma, niin teemme sinulle tarjouksen Sinun kotiisi.